Blended learning is de toekomst.

Ooit gehoord van het spreekwoord: “Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden.”? De meeste mensen kennen dit spreekwoord wel. De inhoud van dit spreekwoord zegt dat er meerdere manieren zijn om je doel te behalen. Toen ik het eerst hoorde over Blended Learning kwam dit spreekwoord als eerst in mij op. Een mooie definitie van Blended Learing is: een mix van verschillende leervormen, zoals klassikale training en e-learning die we overkoepelend de term Blended Learning geven.

In de klas

Ik weet niet goed hoe het nu is maar vroeger op school moest iedereen op dezelfde manier leren en huiswerk maken. Iedereen moest klassikaal lessen volgen, huiswerk maken en lesstof leren aan de hand van een boek. Er was weinig ruimte voor eigen creativiteit of jouw eigen manier van leren. Ik denk ook dat het niet de meeste geschikte manier van leren is voor een aantal mensen. Bij mij past het zeker niet omdat ik vond dat er niet heel veel uitdagende lesstof in de boeken stond
Nu een aantal jaren later zie je dat Blended learning enorm in opkomst is. Hoe dit geregeld is bij scholen weet ik nog steeds niet maar je ziet deze beweging vooral in het bedrijfsleven een vlucht nemen. Omdat er binnen bedrijven wordt gekeken naar efficiëntie, komt Blended Learning hier waarschijnlijk wat sneller naar voren dan bij bijvoorbeeld scholen of zorginstellingen.

Blended Learning

Zoals hierboven al genoemd is blended learning dus een mix van verschillende leervormen. Hierbij kun je dus aan allerlei verschillende vormen denken. Voorbeelden hiervan zijn webinars, klassikale lessen, YouTube-filmpjes, kennisbijeenkomsten, één op één coaching sessies en e-learnings.

Aandachtspunt

Een nadeel voor een groter bedrijf is dat je moeilijk kan zien wie waar is in de lesstof en of er daadwerkelijk ook een training wordt gevolgd. Daar is ook een oplossing voor. Er zijn namelijk verschillende digitale leeromgevingen beschikbaar die dit inzichtelijk kunnen maken. Verder moet je natuurlijk ook kunnen vertrouwen op de inzet en professionaliteit van je medewerkers.

Gezamenlijk doel

Om dit te bereiken is het belangrijk dat de mensen die op deze manier leren een gezamenlijk doel hebben. Hoewel je allemaal anders leert, heb je als het goed is wel je focus op hetzelfde onderwerp en daardoor ook hetzelfde doel.

Voordeel

Al met al is Blended learning een goede stap voorwaarts voor een bedrijf. Je neemt je werknemers serieus en daardoor kunnen ze efficiënter leren en ontwikkelen. Dus naast dat het qua ontwikkeling veel kan opleveren, kost het nu minder tijd omdat iedereen op zijn eigen manier kan leren.