Boottrailer geeft je vrijheid, veiligheid en gemak

Als je een boot(je) hebt, dan wil je soms wel eens ergens anders varen. Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om daar een dag (of twee) voor uit te trekken en de kant op te varen waar je naartoe wilt. Maar je kunt ook een goede, veilige boottrailer aanschaffen en je boot(je) over de weg vervoeren. Met een boottrailer heb je het beste van twee werelden: de vrijheid van het water én die van de weg. Je kunt met een boottrailer alle kanten op. Zo kun je met een boottrailer ook je boot nog eens gemakkelijk te water laten of naar de opslag brengen.
Boottrailer

Een boottrailer moet goed passen bij je boot en je auto

Wanneer je een boottrailer wilt gaan aanschaffen, dan moet je je goed laten inlichten. Je kunt niet zomaar iedere trailer gebruiken voor jouw boot. De trailer en de boot moeten goed bij elkaar passen om gevaarlijke situaties te voorkomen. Is de trailer te klein, dan krijg je je boot nooit goed achter je auto. Is de trailer te groot, dan kun je je boot nooit goed vastzetten. Je moet er ook even goed op letten dat je auto het gewicht van de trailer met de boot erop kan en mag trekken. Ook dit kan onveilige situaties voorkomen. Is de trailer met boot te zwaar, dan kun je in een noodsituatie nooit op tijd stil staan. Ook kan het je flinke boetes opleveren.

Een boottrailer voor verschillende soorten boten

Of je nu een jetski, een kano een zeilbootje of een motorboot wilt vervoeren, er is een boottrailer voor iedere boot. Deze trailers zijn gemaakt voor een specifiek type boot. Dit heeft, natuurlijk, vooral te maken met de veiligheid, maar ook met het gebruiksgemak. Als je een zware boot hebt, dan wil je ‘m vanaf je trailer te water laten, je wilt er niet nog aan hoeven tillen. Met de juiste trailer voor jouw boot moet dat echt wel lukken.

Meer vrijheid met een boottrailer

Als je vanuit, bijvoorbeeld, Noord Holland eens lekker wilt varen op de Friese meren, dan is dat een geweldig plan. Maar voor je bij die meren bent, ben je zo een aantal dagen onderweg. Dat heeft te maken met sluizen en ander oponthoud. Oponthoud waar je over de weg veel minder last van hebt. Met een boottrailer ben je in een paar uur al op de plaats van bestemming. Dan kan het genieten beginnen.

Terug naar boven