Damesschoenen trends van komend najaar

Eigenlijk willen we er niet aan denken, maar de zomer is alweer bijna voorbij. De herfst en daarna de winter staan geduldig te wachten voor de deur. Wees echter niet getreurd! Er is altijd een voordeel aan een nadeel verbonden. Met het najaar komen namelijk ook weer allemaal nieuwe mode trends waar we naar uit kunnen kijken. Mijn persoonlijke interesse ligt dan bij de indrukwekkende damesschoenen die in het vooruitzicht liggen. Er komen namelijk een aantal klassieke damesschoenen terug en er staan een paar bijzondere exemplaren op ons te wachten.

Klassieke damesschoenen komen terug

Persoonlijk ben ik heel blij met deze klassieker die een nieuw leven wordt ingeblazen. De ouderwetse pump keert weer terug, en hoe! Designers hebben deze klassieke damesschoenen gepakt en helemaal opnieuw gestyled. De origineel minimalistische styling is weliswaar in tact gebleven, maar kleine details toveren de pumps om tot een bijna compleet nieuwe soort damesschoenen. Je kunt dit najaar pumps met golvende randen en een verfijnde, conceptuele hak verwachten. Dankzij het feit dat de pump hoog aansluit, hebben deze damesschoenen een moderne en tegelijk gereserveerde uitstraling

De hikerschoenen opnieuw ontdekt

Door de jaren heen zijn de gympen en sneakers die geschikt zijn voor outdoor activiteiten enorm populair geworden. De nieuwe trends voor damesschoenen in het najaar speelt uiteraard in op deze recente hype. Zo zijn de hikerschoenen opnieuw ontdekt. De ontwerpers hebben hun inspiratie gehaald uit traditionele wandellaarzen en sportschoenen. Hierdoor hebben deze damesschoenen een high-top en een stevige zool met een duidelijk profiel. Sommige ontwerpers van dit type damesschoenen hebben echt plezier gehad en zijn verder met de details gegaan. Zo zijn er exemplaren dit najaar te vinden met skischoen aansluitingen, gevoerde binnenkant en sportieve veters. Deze bijzondere afwerkingen doet je denken aan diverse vormen van een survivalkit.

Lange laarzen ontbreken nooit in het najaar

Een laatste soort schoenen waar je dit najaar naar uit kunt kijken, zijn de lange laarzen. Het vernieuwende onderdeel aan een najaar klassieker zoals de lange laars zit dit jaar in de schacht. Voorheen waren hele strakke, nauwsluitende laarzen helemaal in. Dit najaar gaan we echter de andere kant op. Lange laarzen krijgen dit jaar een meer ontspannen uitstraling, omdat de schachten losser vallen en breder zijn. Dit effect wordt versterkt door allerlei sierlijke randen en ruches. Wil jij graag meedoen met de nieuwste trends wat betreft damesschoenen, maar wil je niet rondlopen met hele vreemde schoenen? Dan zijn deze lange laarzen zeker een top tip!

Terug naar boven