Start met meer duurzaam leven met een houten horloge

Sinds de opkomst van het besef dat we duurzamer met onze planeet moeten omgaan zie je dit ook veel meer in kleding terugkomen. Zo is er ook sinds een aantal jaar het houten horloge. Een sympathiek product wat fijn draagt, er leuk uit ziet en ook nog eens duurzaam is. Past dit precies in het modebeeld van nu. Het is een trend die is over komen waaien vanuit Amerika richting Europa. Het houten horloge komt steeds prominenter in het modebeeld, maar wordt nog niet door heel veel mensen gedragen. Daarom is het houten horloge nu nog een heel erg origineel cadeau. Hoogste tijd dus om er wat meer over te lezen.

Hoe wordt het houten horloge gemaakt?

In heel veel gevallen is het houten horloge van bamboe gemaakt. Dit omdat bamboe een fijn houtsoort is om te bewerken. Daarnaast is het ook nog eens in meerdere kleuren verkrijgbaar waardoor je er horloges in vele varianten mee kunt maken. Belangrijk is ook dat bamboe een duurzaam houtsoort is. Het is namelijk binnen een jaar of 5 geschikt om mee te produceren. Hierdoor komt er meer beschikbaar dan dat er nodig is. En voorkom je dus ontbossing. Daarmee is het duurzaam. Ontbossing is op dit moment een serieus probleem op de aarde. Jaarlijks verdwijnen er miljarden bomen meer dan dat er bijkomen. Met een houten horloge van bamboe weet je zeker dat je daar niet aan bijdraagt. Overigens is een horloge dermate klein dat er dus ook niet hele grote hoeveelheden hout voor nodig zijn. Ander populair houtsoort is Zebrano. Dit omdat hier een duidelijke tekening op zichtbaar is. Het geeft daardoor een hele duidelijke houtlook en ieder horloge van dit houtsoort is daardoor anders. Deze tekening wordt zichtbaar door de manier van zagen. op de planken zijn de jaarringen van de boom in de lengterichting zichtbaar en dat geeft deze tekening.

Waarom een houten horloge

Door de duurzaamheid is het heel erg geschikt als relatiegeschenk. Ook is het leuk om in het kerstpakket te doen. Daar komt bij dat het houten horloge heel goed leesbaar te graveren is. Je kunt er zelfs een bedrijfslogo in graveren wat goed leesbaar is. Dat maakt het als relatiegeschenk of bijvoorbeeld als kerstpakket heel erg geschikt. Het houten horloge is daarbij door iedereen te dragen. Ook als je bij normale horloges last hebt van exceem of huiduitslag. Dit komt door de vloeistof waar het metaal mee is bewerkt bij hout is dat niet.

Terug naar boven