Er even tussenuit

Soms ben je echt even toe aan een vakantie. Je besluit om een vakantie te boeken naar Istanbul, Turkije. Istanbul is een smeltkroes van kleuren en oosterse geuren en heeft een schatkamer aan cultuur met imposante bezienswaardigheden zoals de Blauwe Moskee en de Aya Sophia. Je hebt zin om een wereldstad te ontdekken met duizenden jaren aan historie. Dan is Istanbul de beste kandidaat. Istanbul is een stad van de contrasten. Van het architectonische contrast tussen oud en nieuw tot aan het contrast van de rust op de Prinseneilanden en de drukte van de stad.

Istanbul

Een reis naar Istanbul kan adembenemend zijn. Met goedkope vliegtickets Istanbul vlieg je voor weinig naar een prachtige historische stad. Ga je voor de cultuur? Dan zit je helemaal goed. Istanbul bestaat uit verschillende wijken met elk een eigen sfeer, karakter en culturele hoogtepunten. Een van de bekendste wijken is Sultanahmet, het oude centrum van de wereldstad. Hier is zoveel te zien dat het misschien wat lastig is om te bepalen waar te beginnen. Voor goede plekjes om wat te eten kan je terecht bij de Grand Bazaar. Dit is de ideale plek om voordelig souvenirs bij elkaar te winkelen en wat te eten voor een goede prijs. Labyrint kent meer dan 6.000 winkeltjes. Van tapijten tot kleding en Turkse specialiteiten.

Op vakantie naar Istanbul

Istanbul is echt de ultieme vakantiebestemming voor een reis naar een andere, spannende cultuur. De geuren van de stad, het leven en handel op de straten, de leuke restaurantjes met tl-verlichting, koffiehuizen en de prachtige moskeeën. Istanbul leeft echt!

Voorheen werd Istanbul Constantinopel genoemd. Dit is de grootste stad in Turkije en ook nog de enige stad die in twee continenten ligt, namelijk Europa en Azië. De stad heeft een luisterrijk verleden als centrum van zowel het Byzantijnse als het Ottomaanse rijk. Het oude deel van de stad ligt op een landtong, waar de Bosporus eindigt en de Zee van Marmara begint. De noordelijke begrenzing wordt gevormd door de Gouden Hoorn.

Goed voorbereid zijn

Wat valt er nog meer te weten over het prachtige land Turkije? Turkije heeft een oppervlakte van ruim 775.000 vierkante kilometer. Dat zijn Frankrijk en Duitsland samen. Door haar grootte staat Turkije op 36e plaats van de lijst met grootste landen ter wereld. Turkije is echt een walhalla voor de zon- zee- en strandliefhebbers. Daarnaast heeft Turkije een van de beste wereldklasse keuken. Turkije gooit hoge open op culinair gebied. De Turkse keuken staat op de wereldranglijst na de Chinese en Franse keuken. Een erg goede prestatie dus!

Terug naar boven