Zonnepanelen huren: goedkoop én efficiënt

Iedereen wil zijn of haar steentje wel bijdragen aan een gezond milieu. Echter, niemand is bereid om veel te betalen of grote stappen ervoor te maken. Met de fiets naar werk gaan is immers te ver en zonnepanelen aanschaffen is veel te duur. Voor het laatste is er een goede oplossing, namelijk zonnepanelen huren. Hierbij schaf je niks aan, waardoor je niet opdraagt voor de hoge aanschafprijs.

De voordelen van zonnepanelen huren

De aanschaf van zonnepanelen is een grote investering. Het is daarom ook logisch dat veel mensen dit bedrag niet kunnen veroorloven. Door zonnepanelen te huren, hoef je deze hoge kosten niet te betalen. Zonnepanelen huren gaat namelijk op basis van een maandelijks bedrag. Je bepaalt zelf hoeveel zonnepanelen je wil huren. Met zonnepanelen huren is de kans veel groter dat je goedkoper uit bent dan dat je ze aanschaft, aangezien je nooit teveel panelen huurt. Ook zijn de onderhouds- of reparatiekosten niet voor de huurder. Tevens zit de verzekering in het maandelijkse huurbedrag. Zonnepanelen huren hoef je niet voor altijd te doen. Je kunt al een zonnepaneel huren voor één jaar. De maximale huurperiode is tien jaar. Zonnepanelen huren leveren dus alle lusten op en weinig lasten!

Soorten zonnepanelen

Er zijn verschillende zonnepanelen te huur. Zo zijn er monokristallijn zonnepanelen te huur. Deze zijn van siliciumkristal. Monokristallijn panelen zijn duurder dan de overige types, aangezien zij een uitgebreider productieproces hebben en zorgvuldiger worden gepositioneerd. Een goedkoper alternatief is een polykristallijn zonnepaneel. Dit productie- en positioneerproces gaat net wat sneller en heeft een iets andere kleur. Ook kun je film zonnepanelen huren. Deze zijn, in tegenstellig tot de andere twee soorten, niet gemaakt van kristal, maar van poeder. De uitstraling is erg mooi, naar de kwaliteit is iets minder. Vandaar dat de prijs van deze panelen ook lager ligt.

Gebruiksinformatie

Zonnepanelen huren is het meest rendabel wanneer jouw dak is gericht op het zuiden. Ben je geïnteresseerd in zonnepanelen huren, maar is jouw dak gericht op het noorden? Dan kun je beste contact opnemen met de verhuurder. Alle verhuurders zijn te zien op huren.nl. De panelen worden bevestigd met dak haken en worden geplaatst onder de ideale hoek. Je kunt de gehuurde zonnepanelen meenemen als je gaat verhuizen, maar dit kost geld. Ook kan er gekozen worden om het huurcontract over te dragen, de nieuwe bewoners zullen dan de zonnepanelen huren die op het dak zijn bevestigd. De verhuurders kunnen al het advies geven over welke zonnepaneel bij jouw huis en situatie past.

Terug naar boven