Elke ondernemer wil alleen de beste zakelijke rekening

Stel je begint een bedrijf, wist je dan dat het openen van een zakelijke rekening geen verplichting is? Veel mensen denken dat dit wel zo is, maar niets is minder waar. Het is wel zeer verstandig om een zakelijke rekening te openen. 

Met een zakelijke rekening kun je privé en zakelijk prima scheiden en kom je professioneler over

Door het openen van de beste zakelijke rekening, kun je privé en zakelijk namelijk prima scheiden. Dat is wel zo prettig en bovendien veel overzichtelijker. Een ander voordeel van een zakelijke rekening openen is bovendien dat het een zekere mate van professionaliteit uitstraalt. Werk je met je privé rekening, dan wil dat in de eerste plaats nogal eens voor verwarring zorgen en mensen zullen altijd denken met een klein, wellicht zelf amateuristisch, bedrijf te maken te hebben. Dat kun je dus voorkomen door een zakelijke rekening te openen. Heel veel moeite hoeft dat bovendien niet te kosten.

Maar wat is dan de beste zakelijke rekening?

Dan de vraag wat de beste zakelijke rekening is. Hoewel dit voor een deel een kwestie van smaak zal blijven en een groep automatisch voor de bank kiest waar ze ook een privérekening hebben, kun je wel degelijk onderzoek doen naar wat de voor jou beste zakelijke rekening is. Kwestie van de beschikbare banken goed met elkaar vergelijken. Dat vergelijken is meer dan alleen de kosten die een bank per jaar voor de rekening vraagt op een rijtje zetten. 

Kijk verder dan alleen naar de kosten per jaar; check eventuele roodstand en ook de transactiekosten

Zo kun je kijken of een bankpas je geld kost, of er eventuele sprake mag zijn van roodstand en vergelijk je de positieve rente. Het is handig om ook metteen te vergelijken of de bankrekening te koppelen is met een boekhoudprogramma. Tenslotte kun je bekijken welke bank een bedrag per transactie berekent, of dat dit niet aan de orde is. Heb je alles op een rij, dan komt als vanzelf de voor jou beste zakelijke rekening naar boven. Verstandig om voor die zakelijke rekening te kiezen.

Niet verplicht de bank waar je een privé rekening hebt lopen in te schakelen

Het is niet verplicht een zakelijke rekening te openen, het is dus eveneens niet verplicht om altijd een zakelijke rekening te openen bij de bank waar je een privé rekening hebt lopen. Je hebt wat dat betreft alle mogelijke vrijheid en kunt dus prima voor een andere bank kiezen. Voel je niet bezwaard!

Terug naar boven