Kan elke ondernemer een zakelijke lening afsluiten?

Wanneer je een ondernemer bent, kan het een uitdaging zijn om goed van start te gaan. Soms ga je goed van start, maar komt er toch iets onverwacht dat roet in het eten gooit. Dit kan erg vervelend zijn en ertoe leiden dat je een lening nodig hebt. Echter, voor veel ondernemers is dit een behoorlijke stap om te nemen. In dit artikel leggen we uit wat er bij het afsluiten van een zakelijke lening komt kijken en hoe je de juiste keuze maakt.

Zakelijke lening direct afsluiten

Als ondernemer kun je bijna altijd een lening afsluiten. Echter, Het is hierbij wel belangrijk om te onthouden er voorwaarden zijn verbonden aan een zakelijke rekening. Je moet als ondernemer bijvoorbeeld een omzet hebben gehad waarmee je aantoont dat het afbetalen geen probleem gaat worden. Breng de omzet duidelijk in kaart en houd rekening met onverwachtheden. Een zakelijke lening berekenen dient zorgvuldig uitgevoerd te worden. 

Op het moment dat je als ondernemer genoeg verdient, kun je een lening afsluiten. Niet elke aanbieder zal dezelfde eisen hebben. Het kan daarom even zoeken zijn om een geschikte lening verstrekker te vinden. 

Wat zijn de gevolgen van het niet terugbetalen van een lening?

Wanneer je een lening niet op tijd kan terugbetalen, dan kunnen hier vervelende gevolgen aan vast zitten. Vooral wanneer je een eenmanszaak hebt, kan dit leiden tot levenslange schulden. Zorg er daarom voor dat je niet zomaar een lening afsluit en vergelijk het aanbod. 

Wat moet je doen als je geen lening kunt afsluiten?

Het kan voorkomen dat je erachter komt dat je geen zakelijke lening kan afsluiten. Dit kan heel erg vervelend zijn als je geld nodig hebt. Het is belangrijk om te onthouden dat het niet voor niets is dat je geen zakelijke lening kan afsluiten. Zorg ervoor dat je de zaken verbetert en wel een lening kunt afsluiten.  

Vergelijk de mogelijkheden en bespaar eenvoudig geld

Als je een zakelijke lening wilt afsluiten is het verstandig om bij meerdere financiering verstrekkers een offerte aan te vragen. Je ziet dan wat voor rentepercentages er worden gehanteerd en waar de verschillen in zitten. Door verschillende offertes met elkaar te vergelijken, kun je sneller de juiste beslissing maken. Kijk naast het rentebedrag ook naar de termijnen die er worden gehanteerd.  In sommige gevallen wordt er verwacht dat je jaarlijks een gedeelte aflost, terwijl het bij anderen ook mogelijk is om het in maanden te doen. Beide opties leveren andere voordelen op. Kijk hierbij vooral goed naar wat het meest gunstig is voor jouw bedrijf.

Terug naar boven