Legend: pure kwaliteit en never out of fashion!

De leren tassen van Legend. We kennen het merk inmiddels bijna allemaal wel, maar wat weten we nou eigenlijk echt over het tassenmerk? Op de website van Legend is bijna geen woord terug te vinden over de filosofie van het merk. De voornaamste promotietactiek van Legend is via hun klanten, verder is het merk erg spaarzaam met haar informatie. Legend laat de tassen voor zich spreken. En dat doen ze. Loud and clear.

Legend, nu al een legende

Legend is een Nederlands tassenmerk, ontstaan uit een voorliefde voor leer en mode in 2007. Legend tassen zijn dan ook van uitzonderlijke kwaliteit en maken gebruik van het allerbeste en mooiste leer en andere materialen voor hun designs. Van stoere shoppers tot stijlvolle portemonnee’s, Legend heeft voor ieder wat wils. De ontwerpen van Legend zijn tijdloos, robuust en stralen vintage uit. De tassen zijn clean, zonder al teveel poespas en gaan, mits je de juiste voorzorgsmaatregelen treft, een lange tijd mee. En die combinatie van tijdloze mode en kwaliteit maakt dat het merk zo ontzettend in populariteit is gestegen. Niet alleen bij dames, maar ook bij heren.

Onderhoud van leren tassen

Zoals eerder genoemd is het belangrijk dat je je tas op de juiste manier onderhoudt, zodat hij lang mooi blijft. Leer is tenslotte een natuurproduct.
Hoe kun je ervoor zorgen dat je lange tijd plezier hebt van jouw Legend tas? Zoals met alle producten van leer, is het belangrijk dat je jouw tas eerst goed insmeert met leervet. Dit hoef je niet regelmatig te herhalen, hoogstens om de 2 a 3 jaar. Dit houdt het leer mooi soepel en voorkomt dat er onnodige vlekken, barsten of andere gebruikssporen in het leer kunnen ontstaan. Verder is het belangrijk dat je je tas regelmatig afneemt met een doek en niet te vaak lang blootstelt aan warmte of UV-straling. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het leer uitdroogt.

Leer is een natuurproduct

Bij de aanschaf van je nieuwe Legend tas kun je nog wel eens wat littekens of andere sporen in het leer tegenkomen, bijvoorbeeld van insectenbeten, doornschrammen, nekrimpels of grove poriën. Dit betekend niet dat je je tas meteen moet omruilen voor een nieuwe! Littekens in leer zijn namelijk hartstikke normaal. Het is tenslotte de huid van een levend dier geweest, dat zelf ook een leven achter de rug heeft. Dat is juist ook de charme van leerproducten, en maakt dat jouw Legend tas echt uniek is. Sowieso altijd een goed trucje om echt leer van nepleer te onderscheiden: is het leer gaaf en littekenvrij? Dan is het zeer waarschijnlijk kunstleer, ook wel PU genoemd.
Wil jij ook zo’n mooie Legend tas? Bestel hem dan gemakkelijk en snel online!

Terug naar boven